Четири области обмислят присъединяване към Русия.Лидерите на самопровъзгласилите се Донецка и

...
Четири области обмислят присъединяване към Русия.Лидерите на самопровъзгласилите се Донецка и
Коментари Харесай

Донецк, Луганск, Херсон, Запорожие планират референдуми за присъединяване към Русия

Четири области обмислят присъединяване към Русия.

Лидерите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национална република, както и ръководителите на проруските окупационни администрации в Херсонска и Запорожка област в Украйна оповестиха проектите си да провеждат референдуми за присъединение към Русия, оповестява.

Гласуването на референдумите за присъединение на по този начин наречените Донецка и Луганска национална република към Руската федерация ще се състои от 23 до 27 септември.

Ръководителите на двете самопровъзгласили се републики акцентират, че това решение ще обезопаси териториите и ще възвърне историческата правдивост. По думите им това е належащо " в изискванията на непрекъснати терористични актове от страна на киевския режим и на страните от НАТО, които доставят оръжия за убийствата на мирните жители ".

По същото време ще се състои и референдумът в Херсонска област, разгласи ръководителят на съветската окупационна администрация Владимир Салдо. Той прикани жителите на региона да проявят гражданско схващане и да създадат исторически избор.

Заместник-ръководителят на администрацията Кирил Стремоусов изясни стъпката с апели от публични организации и поданици на района. На процедура всеки ден публични организации и жители ме молят по-скоро да проведем референдум, акцентира Стремоусов и добави: " Ръководството на Херсонска област взе решение да бъде квалифициран и извършен референдум за влизането ѝ в състава на Руската федерация. Поехме курс на присъединение към Русия и към този момент няма да се отклоним от него ".

" С резултатите от допитването ще се обърна към президента на Руската федерация Путин за допустимо най-скорошното им юридическо одобряване и съм уверен, че тази процедура няма да отнеме доста време ", сподели още Стремоусов.

На днешния си конгрес в Мелитопол деятели на придвижването " Ние сме дружно с Русия " също настояха за незабавен референдум за влизането на Запорожка област в състава на Руската федерация. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР